Βραδιά του Ερεύνητη

Βραδιά του Ερεύνητη

To 1010Asteroskopeion συμμετέχει στην Βραδιά του Ερευνητή!

Ελάτε να κάνετε αστρονομικές παρατηρήσεις μέσα από τα τηλεσκόπια και να ανακαλύψετε τη Φουσκωτή Σελήνη!

Με τη χρήση ρομποτικών αστρονομικών τηλεσκοπίων υψηλής τεχνολογίας, παρατηρήστε και φωτογραφίστε τους πλανήτες Αφροδίτη, Δία, Κρόνο και Άρη, αλλά και το φυσικό μας δορυφόρο την Σελήνη. Στο χώρο θα υπάρχει τρισδιάστατο φωτιζόμενο μοντέλο της Σελήνης υψηλής ευκρίνειας διαμέτρου 2 μέτρων.

 

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) διοργανώνει, σε συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και άλλους φορείς του τόπου την εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η εκδήλωση πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. Την ευκαιρία να απολαύσουν μια δημιουργική βραδιά αφιερωμένη στην επιστήμη και στην έρευνα, μέσα από πειράματα, παιχνίδια, διαγωνισμούς και μουσική θα έχουν όσοι βρεθούν στη “Βραδιά του Ερευνητή 2018” που θα πραγματοποιηθεί στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό, στις 28 Σεπτεμβρίου 2018. Το κοινό κάθε ηλικίας θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με Κύπριους ερευνητές και το έργο τους, σε μια εορταστική και φιλική ατμόσφαιρα. Στα περίπτερα της εκδήλωσης, ερευνητές θα παρουσιάσουν εργασίες τους και θα ενημερώνουν το κοινό για το ρόλο και τη σημασία της έρευνας στο σύγχρονο κόσμο καθώς και για τις καθημερινές, πρακτικές εφαρμογές των ερευνητικών τους αποτελεσμάτων. Ταυτόχρονα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εμπλακεί σε πειράματα και ο καθένας να γίνει για μια βραδιά ερευνητής!

Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας και τους ερευνητές/τριες.

Κάθε χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη οι εκδηλώσεις για τη «Βραδιά του Ερευνητή» .

Περισσότερα: Βραδιά του Ερευνητή στο Facebook