Προσέγγιση του πλανήτη Άρη

Προσέγγιση του πλανήτη Άρη

Το 1010Asteroskopeion ενημερώνει το κοινό πως την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, ο πλανήτης Άρης θα βρίσκεται στην εγγύτερη του προσέγγιση προς την Γη, σε απόσταση 57 εκατομμυρίων χιλιομέτρων και θα λάμπει στον ουρανό με φανόμενο μέγεθος -2,7. Προσφέρεται ιδιαίτερα για παρατήρηση δια μέσω τηλεσκοπίου εφόσον λόγω της εγγύτητας του η διάμετρος του θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη στα 24.3” όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 4/8. Από τις 4/8 και μετά θα αρχίσει η σταδιακή μείωση της διαμέτρου και της φωτεινότητας του εντούτις μέχρι και το τέλος Αυγούστου η παρατήρηση θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Ο Άρης όπως φωτογραφήθηκε απο το τηλεσκόπιο του αστεροσκοπείου μας στις 20/7

Πού εντοπίζεται ο Άρης:

O πλανήτης Άρης εντοπίζεται εύκολα με γυμνό οφθαλμό στα ΝοτιοΑνατολικά λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ, εφόσον είναι το λαμπρότερο στίγμα στον ουρανό και φέρει το χαρακτηριστικό ερυθρό χρώμα για το οποίο ο Άρης ονομάζεται και κόκκινος πλανήτης.

 

Κοιτάζοντας Νότια – Νοτιοανατολικά νωρίς το βραδυ (περίπου 21:00)
Ο Άρης μεσουρανεί στις 00:43

Το κοινό μπορεί να απεθύνεται στο 1010Asteroskopeion στο τηλέφωνο 22677727 ή ηλεκτρονικά στo info@asteroskopeion.com για οποιεσδήποτε πληροφορίες η βοήθεια σχετικά με τον εντοπισμό και την παρατήρηση του πλανήτη Άρη.